Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

11.03.2010

Er albumet dødt?

Skal vi tro Stargate-produsent Tor Erik Hermansen er det rett og slett slik at når vi tenker på som de beste albumene, er det fordi de inneholder de beste enkeltlåtene.

I en kronikk i Morgenbladet i januar, svarte den norske superprodusenten på en tidligere kronikk av Lars Lager Espevalen, som blant annet hevdet at oppløsningen av albumformatet fjerner en talerstol for musikkhistorisk og -teoretisk forståelse.

Hermansen fikk sin aha-opplevelse av albumets svekkede rolle da han jobbet med Rihannas nye i Westlake Studio i Los Angeles, i det samme studioet der Quincy Jones og Michael Jackson lagde Off The Wall. En jentegjeng fra en lokal barneskole hadde vunnet en konkurranse og var på besøk. En representant for plateselskapet spurte jentene hvilket Rihanna-album de likte best:

De så tomt på oss, helt til en av mødrene brøt inn og forklarte at: «De kjøper egentlig ikke cd-er, de får et beløp de kan bruke på iTunes hver måned». Det gikk opp for oss at ikke bare kjøper de enkeltsanger i stedet for cd-er, de forsto ikke engang spørsmålet, skriver Hermansen.

Dagbladet.no - Musikkbloggen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates