Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

05.05.2010

På nett med døden

Brukernes innhold, publisert uten redaksjonelt filter, er på ingen måte uten problemer. Mala Wang-Naveen kommenterer dette i Aftenposten:

Nylig publiserte nettstedet Wikileaks en oppsiktsvekkende video der 12 sivile irakere, deriblant to Reuters-ansatte, blir skutt og drept av amerikanske styrker. Videoen som har hatt over seks millioner visninger, ble lekket av en ukjent kilde i det amerikanske Forsvarets administrasjon.Med «videofangsten» og publiseringen fikk Wikileaks til det Reuters hadde prøvd på i tre år. De kom til bunns i hva som egentlig skjedde den dagen i 2007.

Mange vil nok tenke at videoen rettferdiggjør seg selv. Vi kunne ha skrevet om at det finnes en video til vi ble blå, men det er noe annet å få se det med sine egne øyne.

Det er vanskelig å finne noe tilgjengelig litteratur på sosiale medier og normaliseringen av slike videoer. Skribenten og feministen Susan Sontag var inne på noe da hun allerede i boken On photography fra 1973 la premissene for debatten om hva bilder fra krig og katastrofer gjør med oss. Det er i dag kjente ting Sontag hevder her, blant annet om apatien som vokser i takt med strømmen av voldsbilder, flimmeret, vi utsetter oss selv for.


Les hele artikkelen i Aftenposten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates