Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

27.07.2010

Avkledd på nettet

... i møte med en tenåring som deler hver intime detalj fra hverdagen sin på nett fordi alle andre gjør det, eller med nettidealisten som oppgir alle sine bindinger av prinsipielle grunner, fremstår den fullt påkledde journalisten som en marsboer.
/../
Til forskjell fra tradisjonelle medier opparbeider de seg troverdighet ved å tilkjennegi bindingene sine, ikke ved å late som de ikke eksisterer. Andre bloggere setter viktige temaer på agendaen ved å skrive om egne erfaringer - som Virrvarr, alias Ida Jackson, om norsk psykiatri, og Vrangest, alias Kristin Oudmayer, om mobbing. Begge har klart å sette søkelyset på et tema på en måte journalister alltid har drømt om, men der journalistene prøver å være nøytrale for enhver pris, oppnår bloggerne dette ved å by på seg selv.

Kanskje er det på tide, selv for journaliststanden, å innse at siden vi lever i et gjennomsiktig samfunn, kan vi like godt kle av oss først som sist.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates