Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

01.01.2011

Trent Reznor om fremtidens musikkdistribusjon

Trent Reznor, frontfigur i Nine Inch Nails (NIN), omtales flere steder i Tekst 2 null. Bak grunnen er bandets nytenkning med hensyn til hvordan de distribuerer musikken sin, blant annet i form av fritt nedlastbare filer i høy kvalitet. Trent Reznor ser dette som en naturlig konsekvens av to forhold: musikk er uansett gratis tilgjengelig (oftest skjer det riktignok gjennom illegal fildeling), samtidig som musikkmarkedet ikke lenger kan avgrenses - musikk for avspilling henger sammen med konsertmarkedet og en rekke forskjellige tilleggsprodukter. I stedet for å tjene mye på å selge innspillinger forsøker han derfor å få en større del av den totale omsetningen rundt musikken.Klippet ovenfor er interessant i en annen sammenheng også. Det stammer nemlig ikke fra en fjernsynskanal, Reznor snakker her med grunnleggeren av Digg.com, Kevin Rose. Digg.com er et nettsted som lar brukerne "stemme frem" innhold på nettet, og i forkant av dette opptaket ble Diggs tjeneste brukt for å sile tusenvis av spørsmål. Distribusjonen skjer deretter via nettstedet.


Rundt denne videoen finner vi en rekke eksempler på tekniske løsniger som utvider brukernes muligheter, enten de kun konsumerer innholdet eller ønsker å forholde seg mer aktivt til det.

Noe av det før stevi kan legge merke til er hvordan medieavspillerens tidslinje inneholder punkter som representerer spørsmålene som blir stilt. På denne måten legges det til rette for mer effektiv interaksjon mellom brukeren og videoen.

Videre ser vi en rekke valgmuligheter til høyre i avspillingsvinduet: Brukerene kan dele (Share) ved å sende en melding med link till andre brukere, de kan inkludere (Embed) videoen på egne nettsider - Brukerene kan her velge om de vil vise hele videoen, slik det er gjort ovenfor, eller kun deler (Segments). deretter kommer muligheter til å disuktere (Discuss) i form av kommentarer, se flere, relaterte, videoer og endelig markere videoen som en favoritt.

I sum danner dette et relativt komplekst sett av muligheter, som langt overgår de tradisjonelle kanalene for formidling av levende bilder.

DiggTV > Digg Dialogg > Episode 4: Trent Reznor - Kevin Rose, Digg, Music

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates