Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

27.05.2011

Digital spøkelsesby

«Sosiale medier er som en fest,» sa VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen til Aftenposten i fjor. «Mange kommer til, så når man et høydepunkt, og så flytter man over til en annen fest.»

Rune Røsten ble i sin tid som filosofistudent, fascinert av sosiologen og systemteoretikeren Niklas Luhmann.

– En av Luhmanns hovedteser, for å si det veldig populært, er at «samfunn» er lik «kommunikasjon». I tillegg hevder han at denne kommunikasjonen skapes av et nærmest selvstendig, intertekstuelt system, uten tydelige aktører, forklarer Røsten.

– Tanken har alltid fascinert meg. Et samfunn uten mennesker – det går vel ikke an? Men internett er jo nettopp det: et samfunn uten fysisk, menneskelig tilstedeværelse. Jeg mener, vi er jo ikke inne i datamaskinene våre.

Selv har Røsten vært med på å konstruere to slike eteriske kommunikasjonareaner. Han var ansvarlig for Dagbladets nettsamfunn Blink, som i flere år var Norges mest populære nettmøteplass. Deretter begynte Røsten på nytt og ble leder for VGs konkurrent, Nettby.

Han har sett hele verdener ta form foran øynene sine – og gå i oppløsning igjen.

Kilde: Morgenbladet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates