Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

02.05.2011

Facebook - en skremmende spionmaskin

Amerikanske teknologiselskaper dominerer store deler av internett, og det nyter amerikansk etterretning godt av, hevder Wikileaks-gründer Julian Assange, i et intervju med Russia Today. Assange hevder tjenestene har spesielle grensesnitt som gjør det mulig for amerikanske myndigheter å se informasjon om brukerne, når de vil. Han hevder Facebook er "den mest skremmende spionmaskinen som noensinne er bygd", ifølge Russia Today.Assange fremlegger i intervjuet ingen bevis for påstanden, men det er ingen tvil om at Facebook og Google vet svært mye om sine brukere. Om brukerne selv ikke bryr seg om dette, så gjør gjerne regjeringene deres det.

En kan forestille seg at halvparten av alle amerikanere bruker en kinesisk tjeneste som vet ”alt” om dem. Mange vil se dette som truende, som forfatteren Evgeny Morozov påpeker i sin bok ”The net Delusion”.x|

Russia Today

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates