Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

15.07.2011

Slutten for Rupert Murdoch?Den britiske søndagstabloiden News of the World ble lagt ned sist søndag etter at det ble avslørt at avisen har stått bak ulovlig hacking av mobiltelefoner. Også andre aviser eid av den australske mediemogulen Rupert Murdoch (80) beskyldes for ulovlig hacking. Deriblant Sunday Times.

Onsdag ga Murdoch-selskapet News Corp. opp sitt forsøk på å få eierflertall i det britiske tv-selskapet BSkyB.

Den internettbaserte organisasjonen Avaaz har drevet kampanje mot Murdoch siden november 2010. Avaaz ble grunnlagt og ledes av kanadiske Ricken Patel, som her intervjues i Morgenbladet:
- Jeg hadde bodd noen år i krigssoner, i Sierra Leone, Liberia, Sudan, Afghanistan, og sett verdens forsømmelser. Jeg forsto at folk flest ikke ønsker at slike menneskerettsbrudd og kriger skal skje, men de klarer ikke holde sine regjeringer ansvarlig for deres verdier. Da jeg kom tilbake til USA i 2003, observerte jeg denne nye modellen som Moveon.org brukte, og tenkte at slik kunne borgere organiseres globalt. Så samlet jeg de som var ledende på feltet, og dannet Avaaz i 2007.

Organisasjonen baserer seg på en en modell, der de ved hjelp av teknologi knytter borgere sammen over landegrensene. De har nærmere ti millioner medlemmer.

Kilde: Morgenbladet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates