Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

26.09.2011

Selger dine opplysninger

Amerikanske Federal Trade Commission (FTC) har godkjent at et amerikanske selskap kalt Soscial Intelligence Service kan samle inn og lagre opplysninger om brukere av sosiale nettsamfunn. Lagringen gjelder for en periode på syv år, og opplysningene videreselges blant annet til selskaper som ønsker opplysninger om jobbsøkere.

Det er nettsiden Neowin.net som i en artikkelen beskriver godkjennelsen FTC har gitt til et amerikansk selskap (les hele artikkelen her: http://www.neowin.net/news/companies-allowed-to-archive-7-years-of-your-facebook-life-sell-info?). Selskapets formål er å samle inn opplysninger om privatpersoners bruk av nettsamfunn som ligger åpent ute og lager egne mapper ut av denne informasjonen som de selger videre til interesserte selskaper.

Forbes.com har testet funksjonen og selskapet maktet å grave frem uønsket informasjon på personen det gjaldt, informasjon som personen selv kanskje ikke la mye vekt på, men som i denne settingen ble ubehagelig.

Kilde: Slettmeg.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates