Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

06.09.2011

Viruset feirer 40 år


”I’m the creeper, catch me if you can” var meldingen som dukket opp på DEC PDP-10–maskiner knyttet til Arpanet i 1971. Arpanet var forløperen til dagens internett, og Creeper-viruset var det første som spredte seg på egenhånd. Dermed er viruset nå 40 år, påpeker idg.se.

Teorien bak dataprogrammer som formerte seg selv var imidlertid kjent allerede i 1949, da John von Neumann ved Universitetet i Illinois skrev om dette.

Nå for tiden dukker det opp en jevn strøm av nye viruser hele tiden, men det skulle ta hele ti år fra Creeper til det første viruset tok seg ut av testlabben og slo seg løs i større skala. Et program som het ”Elk Cloner” ble skrevet av Richard Skrenta, og spredte seg via disketter til Apple DOS 3.3-operativsystemet. Skrenta var fremdeles på videregående skole da han skrev viruset, og det var en ren spøk. Viruset knyttet seg til et spill og ble aktivert etter 50. gang dette ble brukt. Da viste det et lite dikt på skjermen.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates