Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

03.03.2012

Facebooks sjenanse og vår verdighet

Facebooks globale innflytelse har skapt et raskt ekspanderende dilemma. Når selskapet forsøker å respektere nasjonale lover, blir det ingen kurdiske kart på tyrkiske sider, ingen Falun Gong-verving i Kina eller trivialisering av holocaust i Frankrike. Da Twitter nylig lanserte geografisk og politisk tilpassete toleransenivåer på tweetene, haglet beskyldningene om sensur, selv om hensikten var å sikre ytringsfriheten der den faktisk finnes. Internasjonale lover og organer for å håndheve disse, finnes ikke. Det skal vi være glade for. En prosess der Vladimir Putin, Hu Jin-tao og Jonas Gahr Støre sammen skal utarbeide felles standarder for ytringsfrihet, er ikke noe å trakte etter.

Imens praktiserer vi norsk offentlighet på et nettverk som er regulert av amerikansk sjenanse og jus, begrenset av deres irrasjonelle frykt for nakenhet og lammende angst for søksmål. De som synes dette er problematisk, kan trykke "Like" nå.

Aftenbladet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates