Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

16.06.2012

- Du har bare fire venner

Hvor mange venner kan du egentlig ha på Facebook? Ifølge Cameron Marlow, Facebooks egen 'in-house’ sosiolog, er dette antallet fire hvis du er mann og seks hvis du er kvinne. Tallene gjelder Facebook-venner som du pleier å sende meldinger til eller chatte med. Når det gjelder tilfeldige enveisinteraksjoner, som det å kommentere bilder, statusoppdateringer eller skrive på noens vegg, øker tallene noe. Den gjennomsnittlige mannen ville da ha syv venner på Facebook og den gjennomsnittlige kvinnen ti.

Med andre ord, Facebooks brukere engasjerer seg aktivt med kun 5-10 % av sine Facebook-venner. Det sier seg selv at dialog med upersonlige bedrifter ikke står høyt på dagsorden hos brukerne. Det virker som om den teknologiske utviklingen og det enorme potensiale som ligger i å ekspandere våre nettverk, i liten grad påvirker våre egenskaper og, ikke minst, ønsker om å ha relasjoner med flere enn før.

Hvis ikke vi bruker Facebook til å dyrke relasjonene med våre venner og bekjente, hva bruker vi det da til? Hovedsakelig to ting. For å kringkaste upersonlige (i den forstand at de ikke er private og ment for kun bestemte personer) budskap til våre fjerne nettverk, og holde oss oppdatert med hva våre venner driver på med. Ifølge TNS Globals undersøkelse fra 2011, innrømmer 51% av oss at vi bruker sosiale medier for å spionere på andre. For mennesker er i bunn og grunn nysgjerrige. Sånn er det bare.

Kilde: kampanje.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates