Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

14.07.2012

Facebook overvåker brukernes private samtaler

Facebook har programvare som varsler selskapet dersom et sett med forhåndsdefinerte ord brukes i en samtale. Disse ordene er blant annet hentet fra analyser av samtalelogger der pedofile har vært i kontakt med mindreårige. Dersom de ser et mønster der en person forsøker å kontakte eller bruker seksuelt ladde ord overfor mange brukere, vil en ansatt ser på samtalen og avgjøre om det er nødvendig å kontakte politiet.

- I forhold til norsk lovgivning vil de ikke ha lov til å gjøre det, sier Ove Skåra, informasjondirektør i Datatilsynet.

- En ting er når man klart å tydelig sier i vilkårene at man vil overvåke innholdet og kanskje varsle politiet, når det er snakk om tjenester som er beregnet på barn og unge. Men hvis du og jeg kommuniserer privat på nettsteder som Facebook, blir det som om en Internettleverandør skulle lest innholdet i en e-postutveksling, sier Skåra, som peker på hvor viktig det er å lese brukervilkårene på nettsteder som Facebook.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates