Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

23.11.2012

– Opphavsretten må vekk

John Perry Barlow presenteres på nett som «amerikansk poet og essayist, pensjonert kvegfarmer fra Wyoming og politisk aktivist for kyberfrihet... tidligere tekstforfatter for Grateful Dead og medgründer i Electronic Frontier Foundation». Han er også – blant mye annet – seriegründer, rådsmedlem for Marijuana Policy Project og engasjert i http://hypothes.is/, prosjektet som skal gjøre det fritt å kommentere enhver nettside.

Barlow brenner for frihet og for nettet. Han var i Norge i forrige uke, invitert av digitalwinners.no, og besøkte også Piratpartiet og Elektronisk Forpost Norge. Han innledet på oppstartkollektivet MESH om hvem som styrer nettet, inderlig presentert av Piratpartiets Håkon Wium Lie, Norges fremste nettkjendis.

Analyseselskapet Gartner ser Internettets framtid i lys av tre motstridende krefter: Bedrifters trang til å tjene penger, øvrighetens trang til å regulere og brukeres higen etter frihet (se Seks scenarier for nettets framtid). Barlow ser de samme tre kreftene, men han har entydig valgt frihetens side, og ser øvrighet og storkapital («government and corporations») som motstandere i en langvarig dragkamp.

Kilde: Digi.no

2 kommentarer:

  1. Interessant fyr, var ikkje klar over han...

    SvarSlett
  2. Barlow virker jo på mange måter som han tilhører en litt annen tid, men samtidig er han jo absolutt oppe når det gjelder det siste som rører seg.

    SvarSlett

 
Design by Pocket Blogger Templates