Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

28.12.2012

Privat bilde fra Zuckerberg-familien offentlig på Facebook

Det er lite som er privat på Facebook. Heller ikke for familien Zuckerberg. Det fikk Randi Zuckerberg, tidligere markedssjef i Facebook og storesøster til Facebook-gründer Mark Zuckerberg, oppleve i julen. Hun tok bilde av familien samlet rundt kjøkkenbordet mens de testet ut den nye Facebook-appen Poke.

Før Zuckerberg visste ordet av det, hadde bildet havnet på Twitter. Callie Schweitzer, markedsdirektør i Vox Media, la det ut på mikrobloggingstjenesten, i god tro om at bildet var offentlig.


Randi Zuckerberg, Mark Zuckerbergs storesøster, mener at det ikke handler om Facebooks innstillinger, men digital etikette. Flere mener dette burde gi Zuckerberg-familien en lærepenge, og gjøre det vanskeligere å dele folks private bilder på Facebook.

Like før jul endret de personvernet igjen. De nye reglene innebærer oppdaterte retningslinjer for personvernet, og hvordan Facebook forholder seg til sine brukere.

Kilde: NRK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates