Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

06.03.2013

– Viktig å kunne være anonym på nettet

I et intervju med Reuters tar Vint Cerf, Chief Internet Evangelist hos Google, et oppgjør med en tendens hvor det i stadig større grad kreves av brukere av Internett-tjenester må stå fram med sitt virkelige navn.

Cerf har tidligere advart mot at styremaktene i ulike land – også demokratiske – i økende grad sensurer og filtrerer weben, og at noen regimer forsøker å forby anonymitet på nettet for enklere å kunne kontrollere politiske ytringer.

Til Reuters sier Jillian York i Electronic Frontier Foundation (EFF) at Google riktignok respekterer brukernes rettigheter mer enn det Facebook gjør, men at selskapet likevel ikke går langt nok.

– Googles tilnærming til dette tar utgangspunkt i at det eneste som folk ønsker er sikre seg mot, er myndighetene, og det er ikke helt sant. Folk er også opptatt å være beskyttet mot Google selv, sier York til Reuters.

Kilde: Digi.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates