Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null.

Boken kan leses i sin helhet på nett: tekst2null.infodesign.no mens "oppfølgeren" Digitale medier og materialitet kan bestilles her.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

15.07.2013

Bytter vi ut TV med PC

Nærmere 60 millioner amerikanere er nå uten kabel-tv, og stoler kun på strømming via internett og analoge signaler via eteren. Det er de unge som leder an.

– NRKs egne tall viser at den tradisjonelle tv-tittingen har nådd en topp blant de under 40 år. Selv om ordinær tv-titting synker noe i denne aldersgruppen, er ikke strømming fra internett i nærheten av å ta over for folk flest, forteller analysesjef Kristian Tolonen i NRKs analyseavdeling.

I Norge er det tre aktører som dominerer strømmemarkedet: NRK, VGTV og Netflix. Disse tre aktørene er veldig forskjellige. VGTV med sine, i stor grad, korte klipp. Netflix med sin katalog av eldre filmer og dokumentarer og NRK med sitt tilbud. Det virker som om de tre utfyller hverandre. 

– Det norske markedet er en ting, men så har det seg sånn at internett er mer enn Norge, sier Tolonen og nevner nett-tv-giganten Youtube.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates