Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

15.07.2013

Bytter vi ut TV med PC

Nærmere 60 millioner amerikanere er nå uten kabel-tv, og stoler kun på strømming via internett og analoge signaler via eteren. Det er de unge som leder an.

– NRKs egne tall viser at den tradisjonelle tv-tittingen har nådd en topp blant de under 40 år. Selv om ordinær tv-titting synker noe i denne aldersgruppen, er ikke strømming fra internett i nærheten av å ta over for folk flest, forteller analysesjef Kristian Tolonen i NRKs analyseavdeling.

I Norge er det tre aktører som dominerer strømmemarkedet: NRK, VGTV og Netflix. Disse tre aktørene er veldig forskjellige. VGTV med sine, i stor grad, korte klipp. Netflix med sin katalog av eldre filmer og dokumentarer og NRK med sitt tilbud. Det virker som om de tre utfyller hverandre. 

– Det norske markedet er en ting, men så har det seg sånn at internett er mer enn Norge, sier Tolonen og nevner nett-tv-giganten Youtube.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates