Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

03.08.2010

Journalistisk revolusjon med bismak

Måten The Guardian, New York Times og Spiegel jobbet med saken bekrefter nemlig at den undersøkende journalistikkens fremtid kanskje er analog – som jeg skrev om her på NONA-bloggen for et års tid siden. I Columbia Journalism Reviews The story behind the publication of Wikileaks’ Afghanistan Logs, beskrives det blant annet hvordan The Guardians Nick Davies da han jobbet frem avtalen med Assange bevisst unngikk alle kommunikasjonsformer som kunne sette elektroniske spor eller avlyttes på noen måte. Med andre ord var det tilbake til samtaler ansikt til ansikt.

Artikkelen er kanskje den mest interessant jeg har lest om metodologien som ble brukt i arbeidet med dokumentene, men Nieman Journalism Labs’ Fem spørsmål Wikileaks-saken reiser om fremtidens journalistikk er også interessant.

Journalist og forfatter Heather Brooke debatterer dilemmaene rundt dette med Adrian Lamo, hackeren som anga Bradley Manning, mannen som mistenkes for å stå bak lekkasjer til Wikileaks her:Kilde: Netthoder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates