Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

03.10.2010

Absolutt ikke "nede for telling"

Nye samarbeidsformer er noe av det som er spesielt interessant ved nettbruken, noe vi gir mange eksempler på i Tekst 2 null. Musikkbransjen har møtt store utfordringer på grunn av nettet, men artister nyter også godt av de nye mulighetene.


Uka etter at siviløkonom studentene Richard Bjerkøe og Anders Sørbo ved Handelshøyskolen BI felte dødsdommen over plateselskapene i masterstudien The Norwegian Music Industry in the Age of Digitalization, lanserer Bjørn Eidsvåg sin siste singel Nede for telling.

‘Nede for telling’ er et ektefødt internettbarn. Partnerskapet mellom Eidsvåg og tekstforfatteren Helge Torvund ble unnfanget på Twitter. Helge Torvund, kjent på Twitter som @2rvund, er en norsk lyriker, kunstkritiker og psykolog, og en av ildsjelene bak diktkammeret i Dagbladet. Alle som følger ham på twitter får del i tekstperler med vidd, visdom og alvor som berører og engasjerer. Hans leksjoner i praktisk latin har åpnet manges øyne for hverdagshumor på latin(!).For å ta paradigmeskiftet litt lenger, så lanserte herrene Eidsvåg/Torvund samarbeidet på Twitter, distribuerte singelen bl.a. på soundcloud.com. Musikkbloggeren Øyvind Berekvam gav ideen om å holde pressekonferansen ifm lanseringen på Twitter. Stuntet med pressekonferansen fikk Dagbladets Jan Omdahl til å spørre om dette betyr slutten på kulturjournalistikken.

Kilde: Ab imo pectore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates