Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

14.11.2010

Ida Jackson med bok om blogging

Siden vi bruker bloggeren Ida Jackson som eksempel i Tekst 2 null er det på si plass å omtale at hun også kommer med en bok om nettopp blogging.

Boken med tittelen "Sosiale medier - hvordan ta verden uten å gå ut av huset" omtales slik:
De sosiale mediene er kommet for å bli. Det er stadig flere muligheter på internett, og det er mange utfordringer. Hvordan kan vi bruke verktøyene på best mulig måte? Denne boken er en bro mellom skjerm og papir, komplett med kart over internett, praktiske råd og en guide til nettikette. Ida Jackson - kåret til Norges beste blogger - slår fast at det finnes ingen regler, men at hun har tatt seg friheten å skrive dem ned likevel.


Paul Chaffey skriver dette om boken:
Hun har skrevet gripende godt om egenopplevd mobbing , skrevet en anmeldelse av et psykiatrisk sykehus og gir støtte til vitenskapen ved å gå til jevnlige frontalangrep mot tilhengere av kvakksalveri.
Et 23 år gammelt litterært multitalent av dette kaliberet måtte vel blitt forfatter eller journalist for inntil noen få år siden. Men Ida Jackson lever av å være i sosiale medier. Ikke som direkte inntektskilde , men ved at bloggingen indirekte skaffer skrive-, foredrags- og konsulentoppdrag. Hun beskriver innledningsvis i boken hverdagen sin slik:
«Jeg skrur på datamaskinen om morgenen. 500 uleste eposter. 80 nye kommentarer på bloggen. 350 henvendelser på Twitter siden i går. Facebook har jeg mistet oversikten over. Jeg tok et skjermskudd da meldingsboksen rundet 666 uleste meldinger. Det er dette jeg bruker fritiden min på. Dette er livet mitt.»

Nå har ikke vi lest boka, men holder den samme kvalitet som Jacksons blogging, er det grunn til å forvente bra saker. Kanskje en praktisk rettet supplement til Tekst 2 null :)

Virrvarrs roteloft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates