Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

25.03.2011

Fem år med Twitter

Et av de ti største nettstedene på denne planeten fylte fem år mandag 21. mars. Selvfølgelig litt avhengig av hvordan du definerer fødselsdagen til en tjeneste på nettet. Men det var altså 21. mars 2006 at Jack Dorsey publiserte “just setting up my twttr”. Financial Post har en fin artikkel om Twitters start.

Først i Norge på Twitter var Elisabeth Pihl. Om du ikke husker hvor lenge du har holdt på eller hva som var din første melding finner du det her: My First Tweet.

Muligheten til nærhet og direkterapporter har ført til at journalister nå følger Twitter tett. Og med 200 millioner brukere globalt er det ikke helt usansynlig at en eller annen twitterbruker er i nærheten når det skjer noe.

Fem år er veldig lenge i en verden der tjenester som for eksempel YouTube går fra å være ikke-eksisterende til å bli verd over 1,6 milliarder dollar på under et år. Johan Hallesby mener at Twitter er viktig, men ikke noe i nærheten av Facebook og Google. Og det er nok riktig, men Twitter er godt rigget for fremtiden. Ene og alene på grunn av en av de trendene som øker raskest i teknologiverden for tiden: Mobilt internettbruk.

Charles Arthur i The Guardian oppsummerer fremtiden for Twitter basert på denne trenden:
Presently 40% of tweets originate on a mobile device, a clue to its enormous usefulness; its text message-length 140-character format made it the first widespread web service to break free of the PC. And with 5.3 billion mobile phone users in the world, and 90% of the world’s population in reach of a mobile network, Twitter has a far better chance of reaching everyone first than Google, Facebook – or Microsoft with Windows.

Kilde: NRKbeta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates