Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

19.03.2011

Kognitivt overskudd

Clay Shirky har regnet ut at arbeidet med å skrive Wikipedia til sammen har krevd omldag 100 millioner timer arbeid. Skjønt nå har det vel krevd vesentlig mer, siden dette anslaget var fra 2008. Amerikanerne bruker 200 milliarder timer på å se TV, hvert eneste år. Dette tilsvarer 2000 Wikipediaprosjekter.

Shirkys hovedpoeng i boka Cognitive Surplus, er at det krever et kognitivt overskudd å gjøre dette. Og han finner at vi gjennomgående har et stort kognitivt overskudd.

Nå skifter bruken av vårt kognitive overskudd, og folkene bak Angry Birds oppgir at folk spiller dette spillet 1.2 millioner minutter hver eneste dag. Det tilsvarer 1.2 milliarder timer per år, eller omtrent en Wikipedia per måned. Tallene finner du i denne artikkelen. Og mange mener at vi nå står på terskelen til å la mobilen, eller rettere smartmobilen overta store deler av vårt kognitive overskudd.

Kilde: Arne Krokan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates