Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

02.02.2012

Vil ta DLD til retten

Georg Apenes stiftet «Digitalt personvern» for å skaffe penger til å prøve datalagringsdirektivet. Med 600.000 kroner på konto slår han fast at det blir rettssak dersom datalagringsdirektivet innføres.

Den tidligere direktøren i Datatilsynet meldte seg ut av Høyre i protest mot at de var med å banke datalagringsdirektivet (DLD) gjennom i Stortinget sist vår. Han bruker pensjonisttilværelsen til å forberede kampen mot det han kaller «mistenkeliggjøringen av hver enkelt nordmann».

Apenes sier at de kunne startet rettssaken i morgen om det var aktuelt. Det blir det ikke før direktivet er implementert. Da vil organisasjonen finansiere en enkelt telekundes sak. Lovvedtakets holdbarhet etter Grunnlovens og Den europeiske menneskerettskonvensjons (EMK) beskyttelse av retten til fortrolig, privat kommunikasjon og retten til ytringsfrihet, vil være tema for rettsprøvingen.

Å prøve direktivet i retten ikke er et særnorsk fenomen. I både Tsjekkia, Romania og Tyskland har implementeringen blitt kjent ulovlig av høyesterett eller forfatningsdomstol i landene.

Kilde: Nationen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates