Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

19.03.2012

Dataliv uten PC

Gartner tror pc-ens posisjon er truet allerede i 2014. Her er trendene de peker på:

1. Ansatte velger selv utstyr, også kalt "consumerisation"
En trend som betyr at stadig flere ønsker å velge sine digitale hjelpemidler selv, fremfor å bli tildelt det it-avdelingen på jobben har bestilt til alle.

2. Virtualisering
Systemer og informasjon trenger ikke ligge på den enheten du har i hånden. Med virtualisering vises bare et skjermbilde på telefonen, nettbrettet eller pc-en din, mens programmet faktisk kjøres på en server som kanskje står langt unna. Dette gjør at man kan bruke kraftige verktøy på mange ulike typer utstyr.

3. «Appifisering»
Tradisjonelt har vi hatt et pc-program til hvert behov. Nå bruker man i større grad apps på smartelefoner og nettbrett. Men det er mange flere ulike typer mobile systemer enn pc-systemer, derfor må de som lager programmene bli flinkere til å gjøre dem universale. Og da er nøkkelen nettskyteknologi.

4. Selvbetjeningsskyer
Alle tjenester vi liker å bruke finnes nå i nettskyen. Man har e-post og kalender i skyen og tjenester for bildedeling, musikk og videoleie på nettet er forlengst etablert.

5. Mobilisering
Gode muligheter for tilbyderne og gode brukeropplevelser for brukerne gjør at vi bruker mobile enheter til stadig mer komplekse oppgaver. I mange tilfeller gir for eksempel berøringsskjermer en bedre brukeropplevelse enn mus og tastatur.
- Kombinasjonen av disse trendene sammen med utbyggingen av mobilnett som gjør dem lettere å bruke, vil gjøre informasjonshåndtering mindre pc-sentrert. Ved å legge informasjonen i skytjenester åpner man for å gjøre den tilgjengelig flere steder og på flere typer enheter, sier sjefanalytiker Steve Kleynhans i Gartner.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates