Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

28.04.2012

Fremtiden kom forrige uke

Folk som synser om mediers utvikling, har lenge spådd en gradvis overgang til en mer sosial TV-opplevelse. Vi har sett alt fra tekstmeldinger som ruller over ruten i debattprogrammer, til rene chat-programmer med bilde, som for eksempel Sonen i TV2 og jukeboks-programmene NRK sender nattestid.

At du og jeg kan delta i seeropplevelsen, kommentere den og stille spørsmål underveis, er fremtiden. Derfor sitter landets kommentatorer med pc i fanget når de ser på tv og deltar på twitter.

Fremtiden kom til oss forrige uke – med full fart. VG og NRK valgte å la rutene være et mindre element på sidene og la seerne delta i diskusjonen omkring det som ble referert og sagt i pauseinnslagene.

TV var ikke TV, men virket på samme måten. Vi får aldri vite hvordan en direktesendt utspørring av massemorderen ville virket på oss, men summen av inntrykk fra den femdelte skjermen, brakte oss ubehagelig nær begivenheten. Referentene var så nøytrale som de kunne, kunnskapen oppsto i spørrefeltet og de sterke reaksjonene i Twitter-feeden ute til høyre.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates