Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

25.07.2012

Sosiale nettsteder sporer dine nettvaner

Facebook, Twitter og liknende lagrer mye personlig informasjon om deg og dine nettvaner. Så lenge du er logget på en av disse tjenestene vil disse tjenestene overvåke og registrere hvilke lenker du trykker på og hvilke sider du besøker – selv om du ikke er inne på siden.

Denne informasjonen er mulig å innhete og lagre først og fremst takket være at stadig flere nettsider kommer med delingsknapper for de ulike sosiale nettverkene. Ved hjelp av for eksempel «del på Twitter»-knappen, kan Twitter enkelt registrere dine trekk på den aktuelle siden.

Da det ble kjent at sosiale nettverk har muligheten til å spore brukernes nettvaner også når de ikke er inne på den aktuelle siden, satte de føderale myndighetene i USA i gang med en kampanje for å få slutt på dette. Initiativet som går under navnet Do Not Track (DNT), går ut på at brukerne av slike tjenester får et valg om å melde seg ut/blokkere slik sporing.

Kilde: PcWorld.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates