Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

05.12.2012

Digitale mord på ytringsfriheten

I løpet av den siste tiden har jeg telt mer enn 20 aktive og seriøse samfunnsdebattanter som har fått sine kontoer midlertidig sperret etter debatter på Facebook. Det som går igjen er at disse debattene har vært med to grupper ekstremister: vaksinemotstandere og høyreekstreme.

Et eksempel på sistnevnte er Youssef Assidiq som fikk sin konto slettet permanent etter å ha debattert med tilhengere av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL). De masserapporterte hans profil som falsk, noe den ikke var, og kontoen ble dermed stengt. Assidiqs digitale røst var effektivt kvalt. Hans argumenter ble for sterke, og hans nettpersona måtte tas av dage.

Det sies at pennen er mektigere enn sverdet, og i disse tider er det ingen tvil om at effektivt bruk av tastaturet og sosiale medier kan gi mennesker mye makt. Dermed blir digitale mord av meningsmotstandere minst like viktig for ekstremister som å angripe disse med god, gammeldags, analog vold.

Kilde: NRK.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates