Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

09.12.2012

Sosiale, brutale - og uten redaktør

Vidar Kvalshaug skriver om sosiale medier i lys av Ingebrigtsen-saken.

Tradisjonelle medier (med redaktør) må innrette seg på at brukermedvirkningen også er fremtiden. For hver måned som går, blir det stadig flere kompetente mini-redaktører der ute, og dette endrer selvsagt de gamle mediene radikalt. En historie eksisterer knapt hvis den ikke kan lenkes opp og deles. 

Crowdsourcing, å bruke sine lesere til å finne de gode poengene i et stort materiale, er forlengst tatt i bruk som metode. Lesermedvirkningen sprer makten mer, derfor blir det enda viktigere for de tradisjonelle redaktører å utøve dømmekraft og begrunne den.

/../
Samtidig vet mange i pressen og sosiale medier også om en samfunnstopp som ble siktet i en alvorlig kriminalsak. Vedkommendes navn ble ikke massespredt i sosiale medier. Der fungerte altså de fleste brukerne godt som sine egne redaktører.
/../
Sosiale medier har først og fremst skjøvet ansvaret fra en slugger av en redaktør ned til hver enkelt av oss. To av avisene som har identifisert kvinnen, er klaget inn for Pressens Faglige Utvalg. Når kommer sakene der en privatperson i sosiale medier blir det?

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates