Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

23.01.2013

Tror betalingsmuren vil floppe

Kommentator Anders Brenna tror betalingsmurene som reises rundt norske nettsteder blir årets flopp. Han sier til Kampanje at mediene prioriterer feil når de reiser betalingsmurene.

Til Journalisten utdyper han at murene adresserer feil problem og viser til at med unntak av noen få papiraviser er inntektene fra brukerbetaling marginal, mens det er fra annonsene brorparten inntektene kommer.

– Måten norske medier bygger opp sine betalingsmurer er i praksis bare en videreføring av papirsystemet over på nett. Det er det samme som pressens kommentatorer har latterliggjort musikkbransjen, filmbransjen og forlagene for å gjøre. Da blir det et paradoks når mediene selv gjør det samme.

I løpet av fjoråret lanserte stadig flere mediehus betalingsmur i forskjellige varianter. Blant de største dagsavisene finner vi Fædrelandsvennen, Tønsbergs Blad, Drammens Tidende, Budstikka og Glåmdalen.

Kilde: Journalisten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates