Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

29.01.2013

- Imponerende teknologi som vi kan fryse på ryggen av

Folk liker ikke å bli overvåket, men 40 prosent av oss har nå kameraovervåking på arbeidsstedet, og 18 prosent blir filmet der de utfører sine oppgaver, viser Datatilsynets og Teknologirådets rapport ”Personvern 2013", som ble presentert mandag.

Blant de med lav utdannelse blir over halvparten overvåket der de utfører jobben, viser rapporten. Og ingen slipper unna kameraene som følger oss på veiene. Hver gang vi passerer en bomstasjon registreres vi via bombrikken vår, eller vi blir fotografert.

- De kommer tettere og tettere. Det er nå 165 bomstasjoner, en økning på 33 prosent på ti år, og det skal bygges 37 nye. Det bekymringsfulle er at det ikke finnes noe anonymt alternativ, sier Thon. Informasjonen om dine passeringer lagres i opptil 10 år, på grunn av bokføringsregler.

Det er mange gode formål informasjonen kan brukes til, men Sveinung Rotvatn i Unge Venstre advarer mot å godta for mye. Han mener yngre smarttelefonbrukere er flinkere til å se hvor detaljert de selv kan følges hvis man sporer deres utstrakte bruk av smarttelefone. Derfor er de mer skeptiske, men for alle andre økte aksepten av overvåking markant etter terroren 22. juli 2011, viste en undersøkelse.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates