Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

04.02.2013

Brussels-erkæringen for personvern

Nå ønsker Europeiske myndigheter å innføre regler for hvordan selskaper som Facebook, Google, Microsoft, Amazon og Apple kan bruke våre data. EUs justiskomisær Viviane Reding mener dagens regler er foreldet og la i fjor frem et forslag til reform. Striden om hvordan regelverket skal bli pågår for fullt, og nylig kom et nytt opprop som kalles "Brussels-erkæringen for personvern".

I dag krever mange nettjenester brede fullmakter til å benytte brukernes persondata som de ønsker, og det er ofte uklart for brukerne hvem dataene deles med.

Forslagene som nå diskuteres i EU handler om hvordan borgere selv skal kontrollere informasjonen som lagres om dem. Det forslås rett til å bli slettet og forbud mot videresalg uten samtykke. Man kan kanskje også få eierskap til dataene, slik at folk skal kunne forlate en tjeneste og ta med seg sine data over til en konkurrerent.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates