Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

16.02.2013

Fremtiden formes ikke av artistene

Ironisk nok var det ingen artister i salen da trendanalytiker Paal Fure i går tok en titt i krystallkulen på By:Larm og fortalte musikkbransjen hva den har i vente. Ifølge Fure er endringene vi ser nå så store at de kan kalles en ny renessanse, utenfor maktens rekkevidde. Endringsmonsteret har fire hoder. Ett politisk, ett kulturelt, ett økonomisk og ett teknologisk.

Akkurat nå tas det politiske beslutninger både i EU og her hjemme i Norge som vil få dramatiske konsekvenser for alle som jobber i musikkbransjen.

Teknologien åpner for helt nye muligheter til å distribuere og markedsføre musikk. Den nye økonomien gjør det vanskeligere å overleve for band med stor besetning eller stort apparat rundt.

Markedet krever effektivitet. Aller helst soloartister med ekstreme dataskills. Blir du det, er mulighetene gode. Artistene har ingen mulighet til å forme musikkindustriens fremtid. Men er de smarte, kan de være med på å forme sin egen.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates