Slate-redaktør og New York Times-skribent Emily Bazelon mener at nettet har økt hastigheten og presset på journalistene. Mediene vil gjerne publisere engasjerende historier, men har ikke tid til å grave. Da er veien kort til saker basert på «sannheter» i sosiale medier. Skillelinjene er dessuten uklare.Kilde: Aftenposten
VGs Torry Pedersen kan retweete en løs påstand fra mannen i gata, uten at han nødvendigvis ville publisert samme ytring fra en av sine egne kommentatorer. Aftenpostens Hilde Haugsgjerd kunne lenket til NRK-innslaget om romkvinnen uten å gå god for innholdet.
Dermed blir det vanskelig for folk å vite hvilken informasjon de skal tro på. Men det er for sent å snu.
Sosiale medier og tradisjonelle medier har inngått et ekteskap. Ikke akkurat et fornuftsekteskap, mer et elsk/hat-forhold med ørefiker og klining om hverandre. Et dansende par som tramper hverandre på tærne. Borgerne har millioner av øyne og ører. Mediene har megafonen. De trenger hverandre.
Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null.
Boken kan leses i sin helhet på nett: tekst2null.infodesign.no mens "oppfølgeren" Digitale medier og materialitet kan bestilles her.
Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget
08.04.2013
Hvem eier sannheten?
Joacim Lund skriver om sosiale medier og journalistikk i Aftenposten.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar