Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

08.04.2013

Hvem eier sannheten?

Joacim Lund skriver om sosiale medier og journalistikk i Aftenposten.
Slate-redaktør og New York Times-skribent Emily Bazelon mener at nettet har økt hastigheten og presset på journalistene. Mediene vil gjerne publisere engasjerende historier, men har ikke tid til å grave. Da er veien kort til saker basert på «sannheter» i sosiale medier. Skillelinjene er dessuten uklare.

VGs Torry Pedersen kan retweete en løs påstand fra mannen i gata, uten at han nødvendigvis ville publisert samme ytring fra en av sine egne kommentatorer. Aftenpostens Hilde Haugsgjerd kunne lenket til NRK-innslaget om romkvinnen uten å gå god for innholdet.

Dermed blir det vanskelig for folk å vite hvilken informasjon de skal tro på. Men det er for sent å snu.

Sosiale medier og tradisjonelle medier har inngått et ekteskap. Ikke akkurat et fornuftsekteskap, mer et elsk/hat-forhold med ørefiker og klining om hverandre. Et dansende par som tramper hverandre på tærne. Borgerne har millioner av øyne og ører. Mediene har megafonen. De trenger hverandre.
Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates