Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

02.08.2013

Tyske aviser blir værende hos Google

Den 1. august trådte den nye åndsverksloven i kraft i Tyskland. Loven strammer blant annet inn på bruken av avisartikler i uavhengige nyhetsoversikter. Dette er noe den tyske avisbransjen har kjempet for, ikke minst i forhold til bruken av slikt innhold i Google News-tjenesten. De tyske avisene ønsker at Google skal betale for denne bruken, men Google har omgått hele problemstillingen ved utelate alle tyske aviser fra Google News, med mindre de selv velger å melde seg på og dermed si fra seg enhver rett til å ta betalt.

Ikke overraskende viser det seg nå at mange av de store, tyske nettavisene fortsatt er tilstede i Google News. Dette skriver Associated Press. Årsaken er selvfølgelig at Google News leder betydelig trafikk til de tyske nettavisene. Enkelte tyske aviser opplever at nærmer halvparten av antallet besøk kommer som følge av søk

Kilde: Digi.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates