Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

21.12.2013

- NSA tenker som Stasi

Thomas Drakes arbeidsplass er i dag en sølvfarget, kubeformet bygning utenfor Washington D.C. full av kabler, syltynne flatskjermer, blinkende telefoner og diskré kamuflert datakraft. Han er selger i en Apple-butikk, fra klokka 10 til klokka 19.

Fallet har vært svimlende for en 56-åring som tidligere var en sentrale leder i hovedkvarteret til etterretningskjempen National Security Agency. Men sett i lys av at noen av landets mektigste menn prøvde å få ham i fengsel resten av hans levetid, er han svært glad for å ha en jobb på gulvet å gå til, og friheten til å gjøre intervjuer som dette.
/../
Drake mener de publiserte skjermprintene av NSAs oversiktsverktøy, der verdenskartet er utgangspunktet, understreker tjenestens besettelse av å skaffe seg tilgang til all kommunikasjon, overalt, helst i samme sekund som den skjer. NSA antas i dag å ha omlag 40 000 ansatte og et årsbudsjett på rundt 65 milliarder kroner, men nøyaktige tall holdes hemmelig. Superdatamaskinene i Fort Meade er bygget for å kunne analysere så mye internettrafikk som mulig.

- Jeg smilte da jeg så Snowden-avsløringene om «Boundless Informant», for det var bare en naturlig evolusjon av systemet jeg kjente til. Det er blitt et mye mer robust system og mer grafisk i framstillingen. NSA er narsisistisk opptatt av hvor bra de gjør det og hvor i verden de har hull i dekningen sin, sier 56-åringen.


Kilde: Dagbladet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates