Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

28.02.2014

Etterretningstjeneste snappet opp web-kamerabilder

Med hjelp fra amerikanske NSA skal den britiske etterretningstjenesten GCHQ ha snoket til seg millioner av bilder fra intetanende Yahoo webcam-brukere, skriver The Guardian. En rapport fra GCHQ skal ha bekrevet et overvåkingsprogram kalt Optic Nerve som mellom 2008 og 2010 trålet og lagret stillbilder fra Yahoo-chatter.

- Om denne rapporten viser seg å være sann, representerer det et helt nytt nivå av overgrep mot våre brukere og deres rett til et privatliv. Dette er totalt uakseptabelt og vi oppfordrer verdens regjeringer til å reformere sine etterretningslover slik at de blir i tråd med de prinsippene vi foreslo i desember, fortsetter en Yahoo-ansatt.

Ifølge den britiske avisen skal den brittiske etterretningstjenesten GCHQ har koblet seg på webkamerabruken til millioner av nettbrukere som ikke var mistenkt for noen lovbrudd. Målet skal ha vært å eksperimentere med programvare som skulle brukes til ansiktsgjenkjenning.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates