Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

28.03.2014

Fra full frihet til total kontroll på nett

Sikkerhetsselskapet F-Secures forskningssjef Mikko Hyppönen snakket nylig under Paranoia-konferansen i Oslo. Han gjorde en reise tilbake til da internett vokste opp, som en fri villstyring de første årene etter at world wide web kom i 1994. Det var «vill vest»-tilstander, med tilsynelatende frihet fra landegrenser og man trodde man kunne opptre anonymt. Så fattet verdens makthavere for alvor interesse for nettet, og alt ble endret.

Han mener utviklingen de siste årene er nærmest utrolig, og at folk trolig hadde avskrevet det som science fiction hvis noen for ti år siden hadde sagt at vestlige demokratier ville drive med overvåkingen lik den som er avslørt av NSA-varsleren Edward Snowden.

Nå håper han pendelen vil svinge tilbake, til en mer balansert situasjon, men påpeker samtidig at de som jobber for overvåkingen har enorme ressurser, og at selv George Orwells overvåkingsmareritt fra boken «1984» nå fremstår som optimistisk.

– Vi er mer ærlige med søkemotorer enn våre ektefeller, sier han.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates