Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

09.03.2014

Gigantene satser på «kompislån»

Norsk-startede Trustbuddy.com har gigantfondet Blackrock på aksjonærlisten. selskapet formidler 2-3000 lån i måneden i Norge, uten markedsføring.

Store banker som City Group og Deutche Bank har dessuten begynt å kjøpe opp gjeld som stammer fra P2P-platformer, melder Humanipo.com. Barclays kjøpte nylig opp Rainfin og Google har investert i Lending Club, som nå verdsettes til over to milliarder dollar. Samtidig har britiske myndigheter satt av 60 millioner pund til bedriftslån som kanaliseres gjennom Lending Circle. Aktører som Lending Club bruker nå samme kredittvurdering som bankene, og aksepterer bare de med høyest score som lånetagere.P2P-entusiaster mener modellen gjør det mulig å drive utlån med svært lave kostnader, og tilby gode renter både til lånetagere og utlånere. I sin enkleste form gjør plattformene lite mer enn å formidle kontakt, men enkelte tilbyr flere av de funksjonene en bank gi deg. Puristene i bransjen er gjerne motstandere av dette, fordi det øker kostnadene, og dermed også prisen for å låne..

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates