Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

16.11.2014

Slik kan du bli overvåket uten å ane det

En rekke norske politikere har i årevis røpet sine egne bevegelser via sosiale medier. Flere stortingspolitikere innrømemr at de ikke visste at appen de brukte sendte ut store mengder data om hvor de befant seg, viser kartlegging Aftenposten har utført.

Den enorme mengden informasjon ligger åpent tilgjengelig for alle på nettet og kan i gale hender utnyttes til å lage profiler over hennes hverdagsvaner. I sanntid har det vært mulig å ta frem hvor hun bor på ukedagene og i helgene, hvilket hotell hun har tatt inn på under reise eller hvor hun beveger seg i jobbsammenheng eller på fritid, hvor som helst i verden.

Ketil Solvik-Olsen er fagstatsråd i Regjeringen for blant annet telekommunikasjon, men har ikke villet stille til intervju eller svare på spørsmål om hvorfor han i perioden 29. juni i fjor til 18. september i år la ut så mange Twitter-meldinger som er mulig å spore nøyaktig til stedet han sendte dem fra.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates