Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

14.07.2010

Balansegang i nytt landskap

CNN-medarbeider Octavia Nasr mistet nylig jobben for å ha uttrykt beundring for den avdøde Hezbollah-toppen Mohammed Hussein Fadlallah i en Twitter-melding. Redaktør Raju Narisetti i Washington Post forsvant fra Twitter etter å ha fått refs for å ha tvitret hva han mente om USAs helsevesen.

Her hjemme måtte samfunnsredaktøren i Drammens Tidende forklare seg etter å ha skjelt ut Buskerud-benken og Ap på Twitter før fjorårets stortingsvalg. Sammenblandingen av privat kommunikasjon og profesjonelle roller skapte vansker for dem alle. De er langt fra alene om å oppleve det - verken i Twitter-sfæren, på Facebook eller i andre sosiale medier.

Både i medielederutdanningen og den journalistiske grunnutdanningen ser vi hvordan den etiske og profesjonelle grenseoppgangen oppleves som ekstra utfordrende i de sosiale mediene. Samtidig er sosiale medier satsingsområde i mange redaksjoner og nærmest et mantra for journalistisk nyskaping.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates