Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

14.01.2011

- Barnebloggere er fritt vilt

En helt vanlig norsk tiåring opplevde at en helt vanlig videoblogg ble en nasjonal gapestokk. Må den som er med på leken, tåle steken?

Tiåringen startet en blogg med samme ingredienser som andre jenteblogger, med dagens «outfit», egne betraktninger og sminketips. Noen måneder senere ser responsen slik ut: Kjipe remikser, krenkende kommentarer, Facebook-grupper og stygge blogginnlegg. Støtteerklæringene drukner i krenkende kommentarer om tiåringens dialekt og utseende.

Bloggen er fjernet, men andre nettbrukere har lagret og re-publisert innholdet. En av YouTube-videoene er sett 180.000 ganger. En angivelig 12 år gammel jente klippet og limte fra tiåringens videoblogg og laget en hetsende musikkvideo til sangen «Too big to fit in here». Remikseren fjernet videoen fra YouTube etter oppfordring fra foreldrene til tiåringen. Men siden hun «faktisk hadde brukt en hel dag» på remiksen, publiserte hun den på videodelingsstedet Vimeo i stedet.


Kilde: Teknologirådet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates