Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

21.11.2011

Må overvåke sosiale medier mer intelligent

Diskusjonen om unge menn burde få kjøre med passasjer har gått høyt i mediene denne uka. Tirsdag publiserte VG en artikkel basert på en NTB-melding om temaet. Nettsaken fikk voldsom spredning via verdens største nettsamfunn.

Dagen etter er meldingen anbefalt mer enn 11.000 ganger. Det skjer sjelden og redaksjonen ble trolig tatt på sengen. For ifølge twittermelding fra redaksjonssjef utvikling René Svendsen i VG hadde de rett og slett ikke skjønt potensialet i saken.

En av fire lesere, eller 23 prosent av dem, fant artikkelen via Facebook. Vanligvis bidrar nettsamfunnet med like under to prosent av trafikken. Også delingsraten var enormt høy, selv for VG som har 325.000 «likere» fordelt på 15 sider.

Svendsen mener at det interessante med disse tallene er at det synes som om de yngste har langt lavere terskel på å dele artikler gjennom Facebook enn den eldre garde.

Kilde: Journalisten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates