Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

15.01.2013

Tidene forandrer seg - så også synet på pressestøtten

I 1998 gikk Jens P. Heyerdahl, da som leder av Orkla, til det skrittet at han kontaktet daværende kulturminister Anne Enger Lahnstein med ett mål for øye - å bli kvitt de statlige subsidiene til pressen. I notatet trakk Heyerdahl fram flere grunner til at støtteordningen allerede den gang var avleggs.
  • Det ideologiske og mediemessige grunnlag for pressestøtteordningen fra 1969, har forvitret på slutten av 1990-tallet.
  • Dagens pressestøtte bidrar ikke til sitt hovedformål om å sikre politisk mangfold og være et særlig sikkerhetsnett for nr. 2-aviser.
  • Momsfritak for aviser er mest reelle og beste offentlige virkemiddel for å stimulere til mangfold og variasjon i norsk presse.
I 2013 befinner Jens P. Heyerdahl d.y. seg i en posisjon der han selv kan få en gedigen gavepakke i form av den samme pressestøtten. Heyerdahl er nemlig storeier i hardt prøvede Dagbladet, som har fremmet et forslag om å endre reglene for tildeling, slik at også løssalgsaviser som Dagbladet og VG kan få tilgang på pressestøtte. Ettersom Dagbladet er mindre enn VG mener de at avisen kan få støtte som en nummer 2-avis.

Kilde: NA24

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates