Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

24.04.2013

Associated Press' Twitter-konto hacket

"Breaking: Two explosions in the White House and Barack Obama is injured"


Denne meldingen ble i går sendt ut fra Associated Press' Twitter-konto, @AP, til over to millioner følgere. Den ble raskt sendt videre hundrevis av ganger, og dette slo ned som en bombe på børsen. Kursene rakk å dale rundt én prosent på "nyheten" før fadesen ble oppdaget. Fallet tilsvarte verdier for 136,5 milliarder dollar, eller 800 milliarder kroner på det verste. Heldigvis var meldingen falsk. Noen hadde hacket Twitter-konten til AP.

Svært mye tyder nå på at alt oppstyret skjedde fordi en ansatt i AP har gått på en "phishingmail", sier sikkerhetsekspert Per Thorsheim til DN.no.

Eposten så ut til å komme fra en kollega i AP, og sa at det var svært viktig at mottakeren leste en artikkel som så ut til å stamme fra Washington Post. De som klikket ble sendt til en kopi av dette nettstedet, der de ble bedt om brukernavn og passord. AP forsøkte å advare sine ansatte mot å gjøre dette, men det var altså for sent.

Phishing-eposten og APs advarsel er lagt ut på denne bloggen.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates