Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

17.04.2013

Twitter er nye CVen

Jobbsøkere og potensielle nye arbeidsgivere florerer på Twitter, men formatet er en stor utfordring. For det er ikke bare enkelt å prøve å summere CV-en sin på 140 tegn eller i et videoklipp på seks sekunder, skriver WSJ.com.

Boston-selskapet Enterays er overbevist om at Twitter er fremtidens jobbrekrutteringskanal. I februar bestemte de seg for å fylle en sosial media-stilling ved å bruke Twitter alene. Firmaet markedsførte stillingen via tweets og aksepterte kun kandidater som tweetet sin interesse for stillingen ved å bruke hashtaggen #sosialCV. Blant kravene de stilte var over 1000 aktive Twitter-følgere.

Etter at rekrutterere og jobbsøkere finner hverandre på Twitter, tar mer tradisjonelle rekrutteringsmetoder gjerne over: Kandidaten kan tweete en link til en CV eller en mer komplett sosial media-profil, og så følge opp med en telefon som kan resultere i et personlig intervju. Men først må man altså gjøre seg interessant på Twitter, siden dette er inngangsbilletten til jobbintervjuet.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates