Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

16.06.2013

Facebook-data kan avgjøre om du får lån

90 prosent av verdens data er skapt de siste to årene. Dette berget av data ønsker nå utallige selskaper verden rundt å grave i, for å avdekke mønstre i menneskers liv og handlinger. Det kan være gull verdt for finansbransjen, i jakten på de mest attraktive kundene - og de man helst vil unngå.

Den norske finansbransjen har ikke kommet så langt ennå. Ifølge IBM-sjef i Norge, Morten Thorkildsen, vil det ta tre til fem år å komme ordentlig i gang med "big data"-analyser i norske banker.

Frank Robert Berg i Finanstilsynet viser til at pengespilltjenester som er ulovlige i Norge likevel markedsføres mot oss fra andre land. Han mener det samme kan skje med bank og forsikring.

- Noen vil søke om konsesjon og bli del av regelverket, mens andre vil ligge på internett og være registrert i et land hvor ikke lovregimet er slik det burde være, sier Frank Robert Berg i Finanstilsynet.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates