Her finner du materiale som omtales i, eller er relevant for tema som tas opp i boka Tekst 2 null. Eksemplene er ordnet kapittelvis i menyen nede til høyre.

Les mer om boka på disse sidene og hos Universitetsforlaget

31.10.2014

Nettjenester som du bør holde deg unna hvis du lagrer sensitiv informasjon

Techcrunch forteller at Edward Snowden, som i fjor lekket topphemmelige dokumenter fra det amerikanske forsvaret, benyttet anledningen under årets New York Festival til å advare mot ukrypterte nettsteder i et direktesendt videointervju.

- Vi snakker om kryptering - om å droppe programmer som er fiendtlige overfor personvernet. For eksempel Dropbox, kvitt deg med det. Dropbox støtter ikke kryptering og beskytter ikke private filer, forklarer Snowden.

Han anbefaler i stedet å anvende en løsning fra SpiderOak, fordi denne tjenesten krypterer data mens innholdet ligger på din maskin - i motsetning til kun å kryptere innhold under transportering og på sine egne servere.

- Folk skal være klare over at mesteparten av infoen som sendes over nettet, går ukryptert. Den kan fanges opp av uvedkommende på alle punktene den passerer. Du bør ikke tiltro nettet informasjon som på en eller annen måte kan oppfattes å være sensitiv, sier universitetslektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved UiO.

- Google og Facebook har forbedret sikkerhetsinnstillingene, men er fortsatt ikke trygge.

Snowden anbefaler i stedet å bruke krypterte tjenester fra både RedPhone og Silent Circle.

Kilde: Bisbuzz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Pocket Blogger Templates